06
octombrie
6:00 pm — 8:00 pm
Biserica Our Lady of Annunciation – Jebel Ali
Our Lady of Annunciation

Dubai,United Arab Emirates
Încarc Evenimente
Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Doamne ajută
Vă așteptăm Joi, 6 octombrie, de la ora 18:00 la slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de Cateheză
Zi binecuvântată

Paraclisul Maicii Domnului

(Acest paraclis se poate citi de catre orice credincios, ori de cate ori simte nevoia de rugaciune catre Maica Domnului)
Rugaciunile incepatoare
Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi !
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh – Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
PreaSfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte, Doamne miluieşte, Doamne miluieşte.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh – Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, fie voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea spre fiinţă, dă-ne-o nouă astăzi, şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.
Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinţilor Părinţilor noştri şi ale tuturor Sfinţilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. Amin.
Apoi troparele acestea
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.
Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru.
Psalmul 142:
1. Doamne, auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru credinciosia Ta, auzi-ma, intru dreptatea Ta.
2. Sa nu intri la judecata cu robul Tau, ca nimeni din cei vii nu-i drept inaintea Ta.
3. Vrajmasul prigoneste sufletul meu si viata mea o calca in picioare; facutu-m-a sa locuiesc in intuneric ca mortii cei din veacuri.
4. Mahnit e duhul in mine si inima mea incremenita inlauntrul meu.
5. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale m-am gandit.
6. Intins-am catre Tine mainile mele, sufletul meu ca un pamant insetosat.
7. Degrab auzi-ma, Doamne, ca a slabit duhul meu. Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant.
8. Fa sa aud dimineata mila Ta, ca la Tine imi este nadejdea. Arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu.
9. Scapa-ma de vrajmasii mei, ca la Tine alerg, Doamne.
10. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma povatuiasca la pamantul dreptatii.
11. Pentru numele Tau, Doamne, daruieste-mi viata. Intru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu.
12. Fa bunatate de starpeste pe vrajmasii mei si pierde pe toti cei ce necajesc sufletul meu, ca eu sunt robul Tau.
Dumnezeu este Domnul si S-a aratat noua, bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului! (de 3 ori)
Doamne miluieste (de 12 ori).
Apoi troparele acestea:
Catre Nascatoarea de Dumnezeu acum cu osardie sa alergam noi, pacatosii si smeritii, si sa cadem cu pocainta, strigand din adancul sufletului: Stapana, ajuta-ne, milostivindu-te spre noi; sarguieste ca pierim de multimea pacatelor; nu-i intoarce neajutorati pe robii tai, ca pe tine singura nadejde te-am castigat.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Nu vom tacea, Nascatoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale, noi nevrednicii. Ca de nu ai fi stat tu inainte rugandu-te, cine ne-ar fi izbavit din atatea nevoi? Sau cine ne-ar fi pazit pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la tine, Stapana, ca tu izbavesti pe robii tai pururea din toate nevoile.
Veniti sa ne inchinam Imparatului nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeu nostru.
Psalmul 50
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si, dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi-ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Intoarce fata Ta de la pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu Duh stapanitor ma intareste. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele. Bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile-de-tot; atunci vor pune pe altarul tau vitei.
Cantarea intai
Apa trecand-o ca pe uscat si din rautatea egiptenilor scapand, israeliteanul striga: Izbavitorului si Dumnezeului nostru sa-I cantam.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
De multe ispite fiind cuprins, catre tine alerg, cautand mantuire; O, Maica a Cuvantului si Fecioara, de rele si de nevoi mantuieste-ma. Asupririle chinurilor ma tulbura si de multe intristari se umple sufletul meu; alina-le, Fecioara, cu linistea Fiului si Dumnezeului tau, ceea ce esti cu totul fara de prihana.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Pe tine, care ai nascut pe Mantuitorul si Dumnezeu, te rog, Fecioara, izbaveste-ma din nevoi; ca la tine scapand acum imi tind si sufletul si gandul.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Fiind bolnav cu trupul si cu sufletul, cercetarii celei dumnezeiesti si purtarii tale de grija invredniceste-ma, Maica lui Dumnezeu, ceea ce esti buna si Nascatoarea Celui bun.
Cantarea a treia
Doamne, Cel ce ai facut cele de deasupra crugului ceresc si ai zidit Biserica, Tu pe mine ma intareste intru dragostea Ta; ca Tu esti marginea doririlor si credinciosilor intarire, Unule, Iubitorule de oameni.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Folositoare si acoperamant vietii mele te pun pe tine, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara; tu ma indrepteaza la adapostirea ta, ceea ce esti pricina bunatatilor si credinciosilor intarire, una intru tot laudata.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Te rog, Fecioara, risipeste-mi tulburarea sufletului si viforul intristarilor mele; ca tu, Mireasa dumnezeiasca, pe Hristos incepatorul linistii L-ai nascut, ceea ce esti una preacurata.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Ceea ce ai nascut pe Facatorul de bine, Care este pricina bunatatilor, bogatia facerii de bine izvoraste-o tuturor; ca toate le poti, ca ceea ce ai nascut pe Hristos cel puternic intru tarie, de Dumnezeu fericita.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
De neputinte cumplite si de chinuri de boala fiind cuprins, Fecioara, ajuta-mi; ca pe tine te stiu comoara de tamaduiri neimputinata si necheltuita, ceea ce esti cu totul fara de prihana.
Mantuieste din nevoi pe robii tai, Nascatoare de Dumnezeu, ca noi toti la tine scapam, dupa Dumnezeu, ca la un zid nestricat; fii folositoare. Cauta cu milostivire, cu totul laudata Nascatoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu.
Apoi sedelna:
Ceea ce esti rugatoare calda si zid nebiruit, izvor de mila si lumii scapare, cu deadinsul strigam catre tine, Nascatoare de Dumnezeu: Stapana, vino degrab si ne mantuieste din nevoi, ceea ce esti una grabnica folositoare.
Cantarea a patra
Am auzit, Doamne, taina randuielii Tale, am inteles lucrurile Tale si am preaslavit Dumnezeirea Ta.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Tulburarea patimilor mele si viforul greselilor mele alina-le, ceea ce ai nascut pe Domnul indreptatorul, dumnezeiasca Mireasa.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Chemand eu adancul milostivirii tale, da-mi-l, ceea ce ai nascut pe Cel milostiv si pe Mantuitorul tuturor celor ce te lauda pe tine.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Indulcindu-ne, Preacurata, de darurile tale, tie cantare de multumire cantam, stiindu-te pe tine Maica lui Dumnezeu.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Nadejde si intarire si zid de scapare nemiscat castigandu-te pe tine, ceea ce esti intru tot laudata, de tot necazul ne mantuim.
Cantarea a cincea
Lumineaza-ne pe noi, Doamne, cu poruncile Tale si cu bratul Tau cel inalt; pacea Ta da-ne-o noua, Iubitorule de oameni.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Umple, Preacurata, inima mea de veselie, daruindu-mi bucuria ta cea nestricacioasa, ceea ce ai nascut pricina veseliei.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Mantuieste-ne din primejdii, Nascatoare de Dumnezeu curata, ceea ce ai nascut mantuirea cea vesnica si pacea care covarseste toata mintea.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Risipeste negura greselilor mele, dumnezeiasca Mireasa, cu stralucirea luminii tale, ceea ce ai nascut lumina cea dumnezeiasca si vesnica.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tamaduieste, Curata, neputinta sufletului meu, invrednicindu-ma cercetarii tale; si sanatate, cu rugaciunile tale, daruieste-mi.
Cantarea a sasea
Rugaciunea mea voi varsa catre Domnul si Lui voi spune necazurile mele; ca de rele s-a umplut sufletul meu si viata mea s-a apropiat de iad, si ca Iona ma rog: Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma!
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Cum a mantuit de moarte si de stricaciune firea mea, care era tinuta de moarte si de stricaciune, insusi pe Sine dandu-Se spre moarte, Fecioara, roaga-te Fiului si Dumnezeului tau, sa ma izbaveasca si de rautatile vrajmasilor.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Folositoare si pazitoare prea tare vietii mele te stiu pe tine, Fecioara, care risipesti tulburarea cea dintru ispita si izgonesti asupririle diavolilor; ci ma rog totdeauna: de stricaciunea chinurilor mele izbaveste-ma.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Ca un zid de scapare te-am castigat pe tine, si sufletelor mantuire desavarsita si usurare intru necazuri, Fecioara, si de lumina ta pururea ne bucuram, o, Stapana, si acum pe noi de chinuri si de nevoi mantuieste-ne.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Acum zac in patul durerilor si nu este tamaduire trupului meu; ci ma rog tie, celei bune, care ai nascut pe Dumnezeu, Mantuitorul lumii si tamaduitorul bolilor, din chinul durerilor ridica-ma. Izbaveste din nevoi pe robii tai, Nascatoare de Dumnezeu, ca noi toti la tine scapam, dupa Dumnezeu, ca la un zid nestricat; fii folositoare.
Cauta cu milostivire, cu totul laudata Nascatoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu.
Condac
Ceea ce esti neinfruntata folositoare crestinilor si neschimbata mijlocitoare catre Facatorul, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale pacatosilor, ci sarguieste ca o buna, spre ajutorul nostru, care cu credinta ne rugam tie: grabeste spre rugaciune si nevoieste spre imblanzire, aparand pururea pe cei ce te cinstesc pe tine, Nascatoare de Dumnezeu.
Pomeni-voi numele Tau in tot neamul si neamul.
Stih: Asculta, fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau.
Citeste, apoi, cu toata smerenia, dragostea si frica, aceasta pericopa din Evanghelia de la Luca (1,39-49,56)
In acele zile, sculandu-se Maria, s-a dus in graba la munte, intr-o cetate a semintiei lui Iuda. Si a intrat in casa lui Zaharia si a salutat pe Elisabeta. Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant, si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse ei de la Domnul. Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile. Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. Si a ramas Maria impreuna cu ea ca la trei luni; si s-a inapoiat la casa sa.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh;
Parinte, Cuvantule si Duhule, Treime Sfanta, curateste multimea greselilor noastre.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Milostive, curateste multimea greselilor noastre.
Stih: Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor tale sterge faradelegile mele.
Nu ma incredinta ajutorului omenesc, Preasfanta Stapana, ci primeste rugaciunea robului tau, ca necazul ma cuprinde si nu pot rabda sagetarile diavolilor. Acoperamant nu mi-am agonisit nicaieri, sa scap eu netrebnicul. Pururea fiind biruit, mangaiere nu am afara de tine, Stapana lumii; nadejdea si folositoarea credinciosilor, nu-mi trece cu vederea rugaciunea, ci fa ceea ce este de folos.
Nimeni din cei ce alearga la tine nu iese rusinat, Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara. Ci darul cel bun cerandu-l, il primeste intru cererea cea de folos.
Prefacerea celor scarbiti, izbavirea celor neputinciosi fiind, Nascatoare de Dumnezeu fecioara, mantuieste tara aceasta si poporul, ceea ce esti pacea celor din razboaie, linistea celor inviforati, singura folositoare a credinciosilor.
Cantarea a saptea
Tinerii cei ce au mers din Iudeea in Babilon oarecand, cu credinta Treimii vapaia cuptorului au calcat-o, cantand: Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat!
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Cand ai vrut sa plinesti mantuirea noastra, Mantuitorule, Te-ai salasluit in pantecele Fecioarei, pe care o ai aratat-o lumii folositoare. Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat!
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Pe voitorul milei, pe care L-ai nascut, Maica Preacurata, roaga-L sa mantuiasca de pacate si de intinaciune sufleteasca pe cei ce striga cu credinta: Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh;
Comoara de mantuire si izvor de curatie, turn de tarie si usa de pocainta, pe ceea ce Te-a nascut pe Tine, ai aratat-o celor ce striga: Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat!
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
De neputintele trupesti si de pacatele sufletesti pe cei ce vin cu dragoste catre acoperamantul tau cel dumnezeiesc, invredniceste-i sa fie tamaduiti, Nascatoare de Dumnezeu, care ai nascut noua pe Mantuitorul Hristos.
Cantarea a opta
Nu trece cu vederea pe cei ce au trebuinta de ajutor de la tine, Fecioara, care canta si te preainalta intru toti vecii.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Tamaduieste neputinta sufletului meu si durerile chinurilor mele, Fecioara, ca sa te slavesc, Preacurata, in veci.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Binecuvantam pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Domnul.
Bogatie de tamaduiri versi, Fecioara, celor ce te lauda cu credinta si preainalta Nasterea ta, cea negraita.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tu izgonesti asuprirea ispitelor si navalirea patimilor, Fecioara; pentru aceea te laudam intru toti vecii.
Sa laudam, bine sa cuvantam si sa ne inchinam Domnului, cantandu-L si preainaltandu-L pe Dansul intru toti vecii.
Pe Imparatul Ceresc, pe Care il lauda Ostile Ingeresti, laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii.
Cantarea a noua
Cu adevarat, Nascatoare de Dumnezeu, te marturisim pe tine Fecioara curata, noi cei izbaviti prin tine, slavindu-te cu cetele fara de trup.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Sa nu te intorci Fecioara de la izvorul lacrimilor mele, care ai nascut pe Hristos, Cel ce a sters toata lacrima de pe fata tuturor.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Umple de bucurie inima mea, Fecioara, ceea ce ai primit plinirea bucuriei si ai pierdut grija pacatului.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Cu stralucirea luminii tale, lumineaza, Fecioara, negura nestiintei si o izgoneste de la cei ce cu credinta te marturisesc pe tine Nascatoare de Dumnezeu.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Pe mine, care zac de boala, in locul cel de rautate, tamaduieste-ma, Fecioara, si ma intoarce dintru nesanatate in sanatate.
Catavasia:
O, prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se lupta cu noi, surpa-i cu dreapta ta cea stapanitoare si atotputernica, si celor ce sunt in scarbe le ajuta, pe cei asupriti ii mantuieste si ii dezleaga de pacate pe cei ce se roaga tie, ca toate le poti cate le voiesti.
Apoi:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.
Pe ceea ce este mai inalta decat cerurile si mai curata decat stralucirile soarelui, care ne-a izbavit pe noi din blestem, pe stapana lumii, cu cantari sa o cinstim.
Pentru pacatele mele cele multe mi se bolnaveste trupul, slabeste si sufletul meu; la tine scap, ceea ce esti plina de daruri; nadejdea celor fara de nadejde, tu imi ajuta.
Stapana si Maica izbavitorului, primeste rugaciunea nevrednicilor robilor tai, ca sa fii folositoare catre Cel ce S-a nascut din tine, o, stapana lumii, fii mijlocitoare.
Cantam acum cu osardie cantare de bucurie, tie celei intru tot laudata, Nascatoare de Dumnezeu. Cu Inaintemergatorul si cu toti Sfintii roaga-L, Nascatoare de Dumnezeu, ca sa ne mantuiasca pe noi.
Toate ostile ingeresti, Inaintemergatorule al Domnului, cei doisprezece apostoli si toti Sfintii, impreuna cu Nascatoarea de Dumnezeu, faceti rugaciuni ca sa ne mantuim.
Muta sa fie gura paganilor, care nu se inchina cinstitei icoanei tale, celei zugravite de sfantul apostol si evanghelist Luca, ceea ce se cheama Povatuitoarea.
Milostiva fii mie, smeritului, Maica lui Dumnezeu, ca afara de tine alta scapare nu stiu, eu cel ce sunt plin de tot felul de pacate. Miluieste-ma, nadejdea crestinilor.
Apoi:
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Si troparele:
Miluieste-ne pe noi, Doamne miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi, pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi.
Slava…
Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit; nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbaveste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam.
Si acum…
Usa milostivirii deschide-o noua, binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.
Doamne miluieste(de 12 ori)
Apoi stihirile acestea:
Pentru toti te rogi, ceea ce esti buna, care scapa cu credinta sub acoperamantul tau cel puternic; ca noi, pacatosii, nu avem catre Dumnezeu, in nevoi si in necazuri, alta izbavire, fiind pururea incarcati cu multe pacate, Maica Dumnezeului celui Preainalt. Pentru aceea cadem inaintea ta, sa ne izbavesti pe noi, robii tai, din toate nevoile.
Stih: Pomeni-voi numele tau intru tot neamul si neamul.
Bucuria tuturor celor scarbitilor, celor asupriti folositoare si flamanzilor de hrana datatoare, strainilor mangaiere, celor invaluiti adapostire, cercetare celor bolnavi, acoperamantul celor neputinciosi, toiagul batranetilor, tu esti, Preacurata, Maica Dumnezeului celui Preainalt; tie ne rugam, grabeste de mantuieste pe robii tai.
Stih: Asculta, fiica, si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau.
Bucura-te, Fecioara Preacurata; bucura-te, cinstitul sceptru al Imparatului Hristos; bucura-te, ceea ce ai crescut strugurele cel de taina; bucura-te, usa cerului si rugul cel nears; bucura-te, lumina a toata lumea; bucura-te, bucuria tuturor; bucura-te, mantuirea credinciosilor; bucura-te, aparatoarea si scaparea tuturor crestinilor, Stapana!
Slava…Si acum…
Bucura-te, lauda a toata lumea; bucura-te, casa Domnului; bucura-te, munte umbrit; bucura-te, scapare; bucura-te, ceea ce esti sfesnic de aur; bucura-te, Preacurata, ceea ce esti slava crestinilor; bucura-te, Marie, Maica lui Hristos Dumnezeu; bucura-te, rai; bucura-te, masa cea dumnezeiasca; bucura-te, biserica; bucura-te, nastrapa de aur; bucura-te, bucuria tuturor!
RUGACIUNE CATRE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU
Stapana mea preabinecuvantata, folositoarea neamului omenesc, scaparea si mantuirea celor ce alearga la tine! Stiu, cu adevarat stiu ca mult am gresit si te-am maniat, preamilostiva Doamna, ca si pe preabunul Dumnezeu, carele din tine S-a nascut cu trup. Am in minte multele chipuri ale celor care mai inainte de mine au maniat bunatatea Lui: pe vamesi, pe desfranate si pe ceilalti pacatosi carora li s-a dat iertare de pacate, pentru pocainta si marturisirea lor. Deci aceste miluite chipuri punandu-le inaintea ochilor sufletului meu celui pacatos si privind spre atata indurare primita de dansii de la Dumnezeu, am indraznit si eu pacatosul, a alerga cu pocainta la milostivirea ta cea buna, o , preacurata Stapana; sa-mi dai mana de ajutor si sa ceri la Fiul Tau iertarea pacatelor mele celor grele.
Cred si marturisesc ca acela pe care L-ai nascut este cu adevarat Hristos Fiul lui Dumnezeu celui viu, judecatorul viilor si al mortilor, care va sa rasplateasca fiecaruia dupa faptele lui. Cred iar si marturisesc ca tu esti cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, izvorul milei, mangaierea celor ce plang, ajutatoarea celor pierduti, puternica si neincetata mijlocitoare catre Dumnezeu, care iubesti neamul crestinesc, si stai buna pentru indreptarea mea. Ca intr-adevar nu este alt ajutor si acoperamant oamenilor afara de tine, o Stapana preaindurata, si nimeni nadajduind in tine si prin tine mijlocind la Dumnezeu , nimeni nu este parasit.
Pentru aceasta rog bunatatea ta cea nemasurata, deschide-mi usile indurarii tale, celui ce am ratacit si am cazut in noroiul adancului. Nu te scarbi de mine si nu trece cu vederea rugaciunea mea, a pacatosului si nu ma lasa pe mine nevrednicul pe care intru pierzare vrajmasul cel rau cu rautate m-a rapit, ci imblanzeste pentru mine pe milostivul Dumnezeu, cel ce S-a nascut din tine, sa ierte pacatele mele si sa ma mantuiasca din pieirea mea; ca si eu cu toti cei ce au dobandit iertare, sa cant si sa preamaresc indurarea cea nemasurata a lui Dumnezeu celui nascut din tine si neinfruntata folosinta ta cea spre mine, in viata aceasta si-n veacul cel de veci. Amin.
A DOUA RUGACIUNE CATRE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU
Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu ajutatoarea saracilor si primitoarea strainilor, bucuria celor intristati si acoperamantul celor necajiti, vezi nevoia mea si necazul meu; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii, dezleaga-l precum vrei, ca n-am ajutor afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin!
Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu
Preasfanta Stapana mea de Dumnezeu Nascatoare, cu sfintele si preaputernicele tale rugaciuni izgoneste de la mine, smeritul si ticalosul robul Tau, deznadajduirea, uitarea, necunostinta, nepurtarea de grija si toate gandurile cele intinate, cele rele si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte. Si stinge vapaia poftelor mele, ca sarac sunt si ticalos. Si ma izbaveste de multe rele si aduceri-aminte si naravuri, si de toate faptele cele rele ma slobozeste. Ca binecuvantata esti de toate neamurile, preacinstitul tau nume se slaveste in vecii vecilor. Amin.
Imparateasa mea prea buna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria celor mahniti, acoperirea celor necajiti, vezi nevoia mea, vezi necazul meu; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu il stii; dezleaga-l precum vrei, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Detalii

Dată:
octombrie 6, 2022
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Eveniment Categories:
,

Evenimentele urmatoare